HuiskamerRondo 2016
Beeld & Tuin Duizel ST. JANSTRAAT 68 - 5525 BK DUIZEL – TELEFOON 0497-512025
HuiskamerRondo Duizel/Eersel 2016.  Voor de vijfde keer al! Wat staat u te wachten? Op vier locaties spelen musici een half uur prachtige muziek. Zij blijven en U verplaatst zich. Tussen iedere locatie 25 minuten pauze om naar de volgende huiskamer te geraken.
Bij Yvonne Senders,  St. Janstraat 53, 5525 BH Duizel, tel.0497-530022, E-mail: yvonne.senders@upcmail.nl  speelt Ludovico d’Ignazio dwarsfluit, op de piano begeleid door Chris van de Kuilen. Lodovico d’Ignazio (*1983) werd geboren in een muzikale familie in Avezzano. In 2011 summa cum laude afgestudeerd aan Fontys Conservatorium in Tilburg.Chris van de Kuilen (*1983) studeerde piano aan dit zelfde conservatorium. Op 18-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Fontys Concours. 11 juni 2016 behaalde hij zijn Master of Music als cor repetitor. Hij speelde samen met Ludovico, waar hij nu in Duizel ook mee speelt en ook met Cameron die in de huiskamer aan de overkant speelt. Chris en Ludovico zijn een zeer interessante muzikale twee-eenheid. Op het programma staat o.a. het schitterende “Pan et les oiseaux” van de componist Mouquet
Bij Marja van Riel en Wim Huijbregts,  St. Janstraat 68, 5525 BK Duizel, tel. 0497-512025, E-mail: mariavanriel@outlook.com, www.beeldentuinduizel.nl  speelt Cameron Millar  saxofoon (solo).  Ook Cameron behaalde aan Fontys Conservatorium in Tilburg zijn Master of Music. Cameron heeft al all around the world gespeeld als lid van kamermuziek ensembles en grote orkesten. De Belg Adolphe Sax (1814-1894) is de uitvinder van de saxofoon. In 1841 liet hij voor het eerst zijn uitvinding aan publiek horen. Cameron geeft ons een kijkje in de geschiedenis van de sax. Hij doet er alles aan om het instrument als klassiek te promoten. We horen eindeloos veel “stemmen” van de sax.
Bij Dierk Hendriks en Marian van Montfort,  Groenstraat 12, 5525 AG Duizel, tel. 06 55957371, E-mail: post@dierk.nl speelt Marieke Schoenmakers harp. Sinds januari 2003 is ze als eerste harpiste verbonden aan het Filharmonisch orkest Zuid Nederland en speelt daarnaast in diverse ensembles. De harp is een van de oudste muziekinstrumenten en wordt over de hele wereld in allerlei vormen bespeeld. Toch is het niet verwonderlijk dat er in dit programma vooral muziek van Franse componisten te horen is. Al vanaf de 18 de   eeuw was harp een buitengewoon populair instrument in Parijs. Marieke speelt ”Une Chatelaine en sa Tour” van de impressionist Gabriel Fauré en “Deux Divertisuments” van André Caplet en van de Belgische componist Felix Godefroid het romantische “La Danse des Sylphes”.
Bij Will Schepens,  Voortsteweg 11, 5521 JB Eersel, E-mail: willschepens@scaps.nl, zingt Stephan Janssen (bariton) op piano begeleid door Lloyd Fasting. Stephan heeft klassieke zang gevolgd bij Geert Smits. Hij is deelnemer geweest aan de zangtalentenjacht van de NCRV “Una Voce Particolare”. Op projectbasis verzorgt hij regelmatig bijdragen aan gelegenheidsconcerten. In 2013 hebt u hem misschien gehoord in Beeld & Tuin Duizel waar hij toen “Dichterliebe” van Schumann zong. Lloyd heeft een achtergrond in lichte muziek en studeert momenteel klassiek piano bij Frans van Kimmenade. Hij is betrokken bij producties in een scala aan muziekstijlen. Lloyd en Stephan zijn beide werkzaam bij KPMG en delen een grote belangstelling voor muziek
Hoe komt U aan kaartjes voor 2 oktober? Bestellen via mail bij een van de gastheren/vrouwen. Entree: € 15 p.p. voor de hele middag. Na ontvangst van Uw betaling worden kaarten per post naar U verstuurd. In de op de kaart aangegeven volgorde bezoekt U de vier huiskamers. Op de kaart staat een plattegrond en ook waar u kunt parkeren. Kom zo veel mogelijk op de fiets! Er zijn maximaal 35 kaarten per huiskamer beschikbaar. Bestel dus tijdig. De concerten beginnen om 13.30 en eindigen rond 17.00 uur. Op het adres dat u als laatste bezoekt wacht U na afloop nog een glaasje met een nootje. Tot zondag 2 oktober! De organisatoren van “HuiskamerRondo” 2016.
Kaarten zijn te bestellen via e-mail wim.huijbregts@chello.nl